Bajor burgonya

jancsi bá | 2003. Április 11.





Hozzávalók

• 600 g burgonya
• 200 g főtt házisonka
• 1,5 dl tejföl
• 2 db tojássárgája
• 60 g vaj vagy margarin
• 0,5 dl tejszín
• só, őrölt bors


Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk az előkészített burgonyát és a sonkát. Tűzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a keveréket beleöntjük, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Önálló ételként vagy köretként adhatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Exit mobile version