Párolt vadnyúlcomb

jancsi bá | 2003. Április 11.
Ha már voltál olyan gyors és edzett, hogy elkapd a vadnyulat, ne is vesszen kárba. Fõzd meg igazi húsvéti ínyencségnek.





Hozzávalók

• 800 g nyúlcomb (4 db)
• 500 g mogyoróhagyma
• 500 g apró gomba
• 2 dl vörösbor
• 1 db húsleveskocka
• 50 g vaj
• 20 g liszt vagy 2 g étkezési keményítő
• só, őrölt bors, babérlevél, kakukkfű, friss kakukkfű


Elkészítése

A combokat pár nappal a felhasználás előtt bepácoljuk. (Vegyes zöldséget, babérlevelet, egész borsot, vékonyan lehámozott citromhéjat sós vízben összeforralunk, kihűtjük, és a megtisztított combokra öntjük, hűtőbe tesszük.)

A mogyoróhagymát és a gombát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és a gombát vastagabb szeletekre vagy félbevágjuk, a combokat a pácléből kivesszük és leszárítjuk. A húsleveskockát 2 dl vízben felforraljuk. Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, és a combokat minden oldalán megpirítjuk. Ezután felengedjük a húslevessel, a vörösborral, beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk (ne felejtsük el, a párolás mindig kevés folyadékban történik).

Ha félig megpuhultak a combok, hozzáadjuk a gyöngyhagymát a gombát, és együtt készre pároljuk. Ekkor a húst kiemeljük, melegen tartjuk, a pároló levet átszűrjük, a gombát és a gyöngyhagymát félre tesszük. Kb. 20 g lisztet vagy 2 g étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverünk, és a visszamaradt párolólevet ezzel besűrítjük, kiforraljuk. Beletesszük a gombát és a hagymát, átforraljuk, és a tál aljára öntjük, ráhelyezzük a megpárolt nyúlcombot, díszítjük. Bármilyen főtt tésztát vagy párolt rizst, krokettet adhatunk mellé köretnek.

Exit mobile version