Cseresznyés torta

nlc | 2003. Május 07.
Nagy elõnye egy édességnek, ha könnyen elkészíthetõ - cseresznyés tortánk pedig igazán az egyszerûbbek közé tartozik. A gyümölcs gondoskodik az üde ízekrõl, könnyebbé teszi a tésztát, és pompás süteményélményt ad egy-egy vasárnap délutáni kávé vagy tea mellé.





Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg+ 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor



A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.


2402 kcal (10088 kJ)
Tipp: 1 evőkanál cseresznyepálinkát is keverhetünk a tésztába. Fekete cseresznyével készítsük!

Exit mobile version