Banáner
Hozzávalók:
• 900 g eper
• 350 g banán
• 1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav
• 1 tasak Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál 2:1
Előkészítés:
A megmosott epret lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A banánt meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a Citromsavat és a Zselírozócukrot egy főzőedényben elkeverjük. Állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, legalább 3 percig forrni hagyjuk – továbbra is kevergetve -, ezután levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal befőttesüvegekbe töltjük.
Tipp:
A Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál 2:1 helyett használhatunk Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1-et is 500 g cukorral.
Bogyócsoda
Hozzávalók:
• 850 g ribizli
• 400 g áfonya (vagy feketeszeder, esetleg málna)
• 500 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1
Előkészítés:
A ribizlit megmossuk és leszemezzük. Az áfonyát gondosan kiválogatjuk és megmossuk.
Elkészítés:
A Zseléfix és a cukor elegyét egy főzőedényben összekeverjük a gyümölcsökkel. Állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk és legalább 3 percig forrni hagyjuk. Eközben sem hagyjuk abba a keverést! Miután levettük a tűzről, az esetleges habot eltávolítjuk a tetejéről, majd azonnal befőttesüvegekbe töltjük.
Tipp:
A Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1 és az 500 g cukor helyett használhatunk egy tasak Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál 2:1-et is.