Spenótfõzelék

jancsi bá | 2003. Május 09.







zsenge, nyers spenótlevelek
Hozzávalók


  • 800 g spenót

  • 20 g fokhagyma

  • 3-4 dl tej

  • 30 g liszt

  • 0,5 dl étolaj

  • só, őrölt bors



    Elkészítés

    A spenótot (parajt) – alapos mosás után – sós vízben megfőzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belepirítjuk a zúzott fokhagymát. A leszűrt parajt kevés tejjel turmixgépben összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a rántáshoz öntjük. Felengedjük a tejjel, és kiforraljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük frissen reszelt szerecsendióval is. Tálalhatjuk csirkepörkölttel, de adhatunk hozzá főtt tojást vagy bundás zsemlét is.
  • Exit mobile version