Töltött paprika más módon

jancsi bá | 2003. Május 09.





Hozzávalók

• 8 db húsos zöldpaprika
• 100 g burgonya
• 2 dl tejföl
• 1 db tojás
• 100 g főtt sonka vagy tarja
• 50 g trappista sajt
• 20 g fokhagyma
• 0,5 dl olaj
• 1 csomag petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A megmosott zöldpaprika magházát kivesszük, ereit kivágjuk, és félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd lereszeljük a sajttal együtt. Közben a sonkát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A burgonyát, a sajtot, a tojást, a fele tejfölt és a sonkát összekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, végül betöltjük a paprikákba és tűzálló tálba rakjuk. A tejföl másik felét az olajjal elkeverjük és a betöltött paprikákat ezzel meglocsoljuk. Előmelegített forró sütőben- lefedve- megsütjük. Köretként párolt rizst adhatunk.

Exit mobile version