Tejszínes eperkrém mandulával

nlc | 2003. Május 22.

Hozzávalók a krémhez:





• 75 dkg eper
• 12 dkg zselatinpor
• 4 tojássárgája
• 5 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 2 tasak vaníliáscukor
• 1 citrom leve

az öntethez
• 25 dkg eper
• 2-2 ek. cukor és mandulaforgács


Elkészítése:

A krémhez az eper egyharmadát félretesszük, a többit négyfelé vágjuk, és villával összetörjük. A zselatint hideg vízben feloldjuk, és az eperpüréhez adjuk. A tojássárgákat a cukorral és a citromlével habosra keverjük. A tejszínt a vaníliáscukorral kemény habbá verjük, az eperpüréhez adjuk, és belekeverjük az egész eperszemeket. Tálkákba adagoljuk, majd két órára hűtőbe tesszük. Az öntethez az eper kétharmadát turmixoljuk, és belekeverjük a cukrot. A többi epret félbevágjuk. A krémet meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk az eprekkel meg a mandulával.
Exit mobile version