Töltött sárgabarack rántva

jancsi bá | 2003. Május 23.
Zamatos, illatozó, gõzölgõ rántott golyóbisok a tálon. A hagyománytisztelõk nyilván megdöbbennek, hogy a panír alatt sárgabarack lapul. Elég bátor vagy hozzá?

Hozzávalók





• 16 db nem túl érett sárgabarack
• 60 g rizs
• 1,5 dl tej
• 1/2 rúd vanília
• 50 g kristálycukor
• 2 tojássárgája
• só

a bundázáshoz
• 2 db tojás
• 100 g liszt
• 200 g zsemlemorzsa

az öntethez
• 100 g barackíz
• 0,4 dl víz
• 0,2 dl rum


Elkészítése

A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, majd cukros szirupban óvatosan felforraljuk, kiszedjük, lecsurgatjuk. A rizst megmossuk, a vaníliás tejjel felforraljuk, és lefedve lassú tűzön puhára főzzük, majd megcukrozzuk. Még melegen a tojások sárgáját belekeverjük, aztán kihűtjük. A kihűlt barackokba egy-egy kiskanál főtt rizst teszünk, összeillesztjük a fél gyümölcsöket, majd a lisztbe, a tojásba, a morzsába beleforgatjuk, és bő, forró zsírban kisütjük. A barackízt a vízzel és a rummal jól elkeverjük és külön tálaljuk a forró gombócok mellé.
Exit mobile version