Túrós palacsinta eperrel

jancsi bá | 2003. Május 23.
Hát ez azért már majdnem túlzás. Sõt, egyértelmûen az. És ha esetleg fennakadnál azon, hogy most épp nincs eper, akkor más gyümölccsel is nyugodtan elkészítheted!

Hozzávalók





a palacsintához
• 125 g túró
• 100 g liszt
• 2 db tojás
• 20 g kristálycukor
• 2,5 dl tej

a töltelékhez
• 500 g eper
• 50 g porcukor
• 0,5 dl eperlikőr

a sütéshez
• margarin

a szóráshoz
• porcukor


Elkészítése

Az epret átválogatjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. A palacsintához a lisztet az áttört túróval, a cukorral, a tojással összekeverjük, majd a tejjel egyneműsítjük. Serpenyőben, kevés olvasztott margarinnal megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálaláskor a palacsinták egyik felére rakjunk az eperből, hajtsuk rá a másik felét és szórjuk meg porcukorral. Hasonlóképpen készíthetünk bármilyen gyümölccsel töltött palacsintát is.

Exit mobile version