Joghurtleves

jancsi bá | 2003. Június 05.
Hidegen kevert finomságunk igazán alkalmas arra, hogy csillapítsa a nyári forróság hevét.

Hozzávalók

• 8 dl natúr joghurt
• 1 csomag friss kapor
• 1 csomag snidling
• 20 g fokhagyma
• 150 g kígyóuborka
• só, őrölt fehér bors

 





Elkészítése

Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockára daraboljuk. A kaprot és a metélőhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a finomra vágott fűszereket, a péppé zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss kaporral megszórjuk.
Exit mobile version