Tippek röviden

jancsi bá | 2003. Június 05.




• A tavaszi zöldséglevest készíthetjük konzerv, illetve mélyhűtött zöldségfélékből is.

• Minden esetben vigyázni kell, hogy a zöldségfélék épségben maradjanak, ne törjenek össze. Ezért célszerű fakanál helyett az edény jobbra-balra mozgatásával megkeverni a benne lévő anyagokat.

• A joghurtlevesnél az uborka helyett bármilyen egyéb zöldséget (bébi cukkini, apró meghámozott patisszon, stb.) is használhatunk, a fűszerek sorát bővíthetjük tárkonnyal, bazsalikommal vagy ami ízlésünknek megfelel.





• A sárgarépalevest tálalhatjuk krémlevesként is, (természetesen akkor turmixolni kell a megfőtt sárgarépát).

• Hasonló módon a répa helyett készíthetjük gumós zellerből, karalábéból és bármely általunk kedvelt zöldségféléből.
Exit mobile version