Saláta masnitésztával és csirkehússal

nlc | 2003. Július 17.
Cukkinis csirkés finomság akár vendégváráshoz. A mentától igazán különleges ízt kap.

Hozzávalók





• 70 dkg cukkini
• 40 dkg csirkemellfilé
• 30 dkg masnitészta
• 1 ek. olívaolaj

a szószhoz:
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek. mustár
• fél csokor petrezselyem
• 1 csokor friss menta
• fél citrom
• 3 ek. olívaolaj
• őrölt bors, só


Elkészítése

A cukkinikat meghámozzuk, 1 ek. olajjal meglocsoljuk, és alufóliába csomagolva meleg sütőben, rácson puhára sütjük, majd langyosra hűtjük. A csirkehúst puhára pároljuk, kihűtjük, majd vékonyan felszeleteljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük. A cukkinikat darabokra vágjuk, majd gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Salátástálban a hússal és a tésztával összekeverjük.
A szószhoz a fokhagymát, a mustárt, a petrezselymet, a mentát meg a citrom levét sóval és borssal ízesítve simára turmixoljuk.
Lassanként hozzákeverjük az olajat, hogy szép zöld mártást kapjunk. Ezzel a salátát meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Exit mobile version