Hozzávalók (16 darabhoz)
• 25 dkg leveles tészta
• 10-10 dkg cukor és kész tejberizs
• 1 ek. citromlé
• 32 szem málna
• porcukor
Elkészítése
A leveles tésztát több rétegben egymásra tesszük, derelyemetélővel pogácsa méretű darabokat vágunk ki belőle, és kivajazott tepsibe rakjuk. Meleg sütőben pirosra sütjük. A cukrot két ek. vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd addig főzzük, amíg karamellt kapunk. Belekeverjük a citromlevet, és levesszük a tűzről. A pogácsákat ezzel a mázzal leöntjük, és rácsra tesszük száradni, hogy a máz középen megkössön.
Minden pogácsa közepébe málnákat nyomkodunk, tejberizzsel befedjük, és 1-1 málnaszemet teszünk a tetejére. Porcukorral megszórva tálaljuk.