Zöldségek csípõs vörösben

nlc | 2003. Július 31.
Zöldségkavalkád borecetben. Káposztaszínek, paprikaszínek, vitamin télre-nyárra.

Hozzávalók:





• 620 g karfiol
• 600 g uborka
• 400 g sárgarépa
• 300 g vörös káposzta
• 200 g fehér káposzta
• 240 g piros paprika
• 240 g sárga paprika
• 1500 ml víz
• 500 ml borecet
• 1 citrom leve
• 150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Csípős Savanyúságtartósító


Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, lemérjük. A karfiolt kisebb virágokra szedjük szét, az uborkát és a sárgarépát karikákra, a paprikát csíkokra vágjuk. A káposztát lereszeljük, esetleg késsel csíkokra vágjuk.


Elkészítés:

Az előkészített zöldségeket jól összekeverjük és üvegekbe rakjuk. A léhez kimérjük, majd összekeverjük a vizet, a borecetet és a cukrot. Hozzáadjuk még a citrom kifacsart levét és a savanyúságtartósítót. Az elegyet összekeverjük, felforraljuk és 3 – 5 percig forrni hagyjuk. A zöldségeket a még forró lével leöntjük egészen az üveg pereméig. Az üveget jól lezárjuk és kihűlés után száraz, hűvös helyen tároljuk.


Tipp:

A recept elkészíthető 500 ml alma-, illetve borecet helyett 250 ml hagyományos ételecettel (10 %-os) is, ez esetben a víz mennyiségét növelni kell 250 ml-rel.
Exit mobile version