Tippek – röviden

jancsi bá | 2003. Augusztus 06.




• Ha korszerűen és egészségesen akarunk étkezni, nem kell lemondanunk a levesről, de nem fontos, hogy mindennap az asztalra kerüljön.

•
A levessel nem szabad jóllakni. Egy adag leves ideális mennyisége 2-2,5 dl, kivéve az egytálételként is fogyasztható leveseket, amelyekből 3-4 dl-nyit is fogyaszthatunk.

•
A leveseket se fűszerezzük túl, a magyaros levesek sem attól jók, hogy tocsognak a zsírban vagy éppen lángolnak az erős paprikától.





• A zöldségleveseknél célszerű hús- vagy csontlevest használni, ha nincs, ugyanezt leveskockából is megoldhatjuk.

•
Ha a leves túl híg, liszttel összegyúrt vajgolyókkal sűríthetjük, oly módon, hogy a forrásban lévő levesbe tesszük, és habverővel állandóan kevergetjük.


•
A gyümölcs krémleveseket, ha csak felnőtteknek készítjük, akkor a gyümölcsök egy részét kevés cukorral, borpárlattal, likőrrel vagy borral, pezsgővel meglocsolva legalább egy órán át hűtőszekrényben érleljük, majd a tálaláskor a lehűtött leveshez adjuk.
Exit mobile version