Gombakrémleves és olívás-oregánós melegszendvics

nlc | 2003. Szeptember 16.
Mai menüajánlatunk gombakrémleves és olívás-oregánós melegszendvics.



Gombakrémleves

Hozzávalók:





• 300 g gomba
• 30 g vaj
• 20 g liszt
• 1 dl tejszín
• 1 db tojássárgája
• 1 db zsemle
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, belehelyezzük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Ezután zsírjára visszapirítjuk, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és együtt halvány zsemleszínig pirítjuk. Felengedjük 7-8 dl vízzel vagy húslevessel, és az egészet lassú forralás mellett puhára főzzük. Amíg a gomba fő, elkészítjük a legírt, és a zsemléből 5×5 mm-es kockákat vágunk, majd felmelegített vajban aranysárgára pirítjuk. Ha a gomba megfőtt, szitán áttörjük vagy turmixoljuk, felforraljuk, és az előkészített legírral dúsítjuk. A levest melegen tálaljuk, tetejét díszíthetjük petrezselyemmel. A zsemlekockát is melegen adjuk hozzá külön edényben.


Olívás-oregánós melegszendvics





Hozzávalók:


• Créme du Chef olívás-oregánós szendvicskrém
• só
• kenyér
• sajt


Elkészítése:

 A szükséges mennyiségű friss fehér vagy Graham–kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal. Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul. Melegen, teával tálaljuk.



Exit mobile version