Rizses pulykasaláta sárgadinnyével és Crépe Suzette

nlc | 2003. Szeptember 25.
Mai menüajánlatunk rizses pulykasaláta sárgadinnyével és Crépe Suzette.

Rizses pulykasaláta sárgadinnyével

Hozzávalók:

• 20 dkg hosszú szemű rizs
• 50 dkg pulykamellfilé
• 1-1 narancs, grépfrút és sárgadinnye
• 2 evőkanál kókuszreszelék
• szárnyas fűszerkeverék

a szószhoz:


• 1-1 evőkanál borcet és fehér rum
• 1 kávéskanál mustár
• 6 evőkanál olaj
• Tabasco szósz
• őrölt bors
• só

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst szárnyas fűszerkeverékkel ízesített vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.

Jó tudni!

Tabasco szószt szupermarketekben kaphatunk, kis üvegekben. 

 

Crépe Suzette

Hozzávalók:

• 8 palacsinta
• 3 mandarin vagy 2 narancs
• 7,5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 evőkanál narancslikőr

Elkészítése:

A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és –levet.
A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.

Fortély
Tálaláskor flambírozhatjuk narancslikőrrel.

581 kcal (2440 kJ)/adag

Exit mobile version