Szilvakocka

nlc | 2003. Szeptember 26.






Hozzávalók:
(kb. 50 darabhoz)

Tészta:
• 200 g kimagozott szárított szilva
• 50 ml rum
• 100 g vaj vagy margarin
• 80 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 2 tojás (közepes méretű)
• 150 g liszt
• 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 100 g aprított mandula

Máz:
• 2-3 evőkanál rum
• 80 g porcukor
• 15 g vaj vagy margarin


Elkészítése:

Tészta: A szilvát kis kockákra vágjuk, és éjszakára rumba áztatjuk. A vajat konyhai robotgéppel habosra verjük, kis adagokban hozzákeverjük a cukrot és a vanillincukrot, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. Mindkét tojást egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk, a legalacsonyabb fokozaton jól elkeverjük. Végül a szilvakockákat és a mandulát is belekeverjük. A tésztát egy kizsírozott tepsi (40 x 30 cm) felébe öntjük és egy többszörösen összehajtott alufóliával bekerítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Máz: A porcukrot a rummal és a felolvasztott margarinnal simára keverjük, a süteményre kenjük és kis darab szárított szilvával díszítjük. A máz megszilárdulása után 3,5 x 3,5 cm-es darabokra vágjuk.

Exit mobile version