Szõlõsaláta

jancsi bá | 2003. Szeptember 26.
Az ember élete során elõbb-utóbb rádöbben, hogy a barack pálinkának, a szõlõ pedig bornak vagy pezsgõnek való. De lehet, hogy vannak más lehetõségek is?





Hozzávalók:

• 400 g fehér szőlő (nem baj, ha nem mézédes)
• 50 g dióbél
• 0,3 dl sherry
• 1 db citrom leve
• 20 g porcukor
• késhegynyi só
• pár csepp dióolaj, ha nincs, jó helyette a diólikőr
• 10-15 szem piros bors


Elkészítése:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, vigyázva, hogy ne nyomjuk meg a szemeket. A dióbelet és a piros borsot durvára vágjuk. A porcukrot, a citromlével, a sóval, a likőrrel, és a darabolt dióval jól összekeverjük. Kb. fél liter vizet felforralunk, és pár másodpercre a leszemezett szőlőt beletesszük, leszűrjük, és hideg vízzel rögtön lehűtjük. A lehűtött szőlőt az elkészített öntethez adva lazán összekeverjük, poharakba adagoljuk, tetejét megszórjuk a durvára tört piros borssal, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Exit mobile version