Frankfurti leves és currys pulykaragu

jancsi bá | 2003. Október 06.
Mai menünk elsõ fogása frankfurti leves, másodiknak currys pulykaragut ajánlunk.

Frankfurti leves

Hozzávalók

  • 1000 g kelkáposzta
  • 2 pár virsli
  • 30 g vöröshagyma
  • 2 g fokhagyma
  • 1 g bors
  • 1 g majoránna
  • 20 g só
  • 20 g fűszerpaprika
  • 0,5 dl olaj
  • 30 g liszt
  • 1 dl tejföl

    Elkészítés

    A megtisztított és hosszú csíkokra felszeletelt kelkáposztát sós vízben megfőzzük. Amikor a káposzta megpuhult, magyaros rántással berántjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, kiforraljuk, majd a kész levesbe karikára vágott virslit főzünk. Tálalás előtt tejföllel ízesítjük.

    Currys pulykaragu






       
    Hozzávalók

  • 400 g pulykamell filé vagy comb
  • 80 g vöröshagyma
  • 5 cl étolaj
  • 20 g currypor
    • citromlé ízlés szerint
  • 20 g burgonyakeményítő vagy liszt

    Elkészítés

    A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A pulykahúst kockára daraboljuk. Az olajban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a leveskockát, és meghintjük a curryporral. A lángra visszahelyezzük, beletesszük a húst, jól elkeverjük, és kellő mennyiségű folyadékkal felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. A párolóléből kiveszünk, és simára keverjük benne a burgonyakeményítőt, amelyet a raguhoz adva ismét átforralunk. Citromlével, ha szükséges sóval vagy éppen curry porral utánízesítjük. Köretként párolt rizst adjunk és valamilyen salátát.

  • Exit mobile version