Zöldségtorta mikrohullámon

jancsi bá | 2003. Október 10.
Akár születésnapra is remek ötlet, ha valaki nem annyira édesszájú. Ha pedig nincs is ilyen alkalom, ne tartsd vissza magad. Egyszerûen, gyorsan!





Hozzávalók

• 150 g friss fejtett zöldborsó
• 100 g gépsonka
• 150 g reszelt sajt
• 150 g karfiol rózsa
• 100 g brokkoli
• 100 g szeletelt gomba
• 3 db tojás
• 50 g liszt
• 5 dl tej
• 50 g vaj
• 20 g zsemlemorzsa
• só


Elkészítése

A megtisztított zöldségeket hideg, sós vízben feltesszük főni, ha megfőtt leszűrjük és lecsepegtetjük. A sonkát apróra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a forralt tejjel, kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, elkeverjük benne az apróra vágott sonkát és a tojások sárgáját, a lecsepegtetett zöldségeket és a reszelt sajtot. Hagyjuk kihűlni. A sütőformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a zöldséges tömeghez keverjük, majd az egészet az előkészített sütőformába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Melegen tálaljuk. Adhatunk hozzá friss kevert salátát vagy valamilyen mártást.

Exit mobile version