Töltött csirkecomb

nlc | 2003. Október 17.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkecomb
10 dkg gomba
10 dkg sovány sonka
1 kis fej hagyma
2 tojás fehérje
5 dkg reszelt Tolnai sovány sajt
1 tejben áztatott zsemle
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
margarin a tál kikenéséhez

Elkészítése

Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd tovább pirítjuk a felszeletelt gombával és a kis kockákra vágott sonkával. Amikor kész, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a két tojás fehérjét, a finomra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot és sóval, borssal fűszerezzük. A megmosott csirkecombot kissé megsózzuk, bőrét fellazítjuk, alátöltjük a masszát, végül margarinnal kikent tálba tesszük és szép pirosra sütjük először alufólia alatt, végül anélkül.

Egy adagban:
energia: 443 kcal
zsír: 24 g
koleszterin: 113 mg

Exit mobile version