Citromos piskóta aszalt gyümölccsel, forró Nutella-öntettel

nlc | 2003. November 15.

A tészta hozzávalói:





• 6 db tojás
• 12 dkg kristálycukor
• 12 dkg liszt
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 evőkanál olvasztott vaj
• fél marék tört dióbél
• 10 dkg aszalt gyümölcs
• 2 db citrom héja és leve

Az öntet hozzávalói:

• Nutella
• folyékony tejszín


A tészta készítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük. A két tojáshabot egymással óvatosan elkeverjük, miközben hozzáadjuk a lisztet végül az olvasztott vajat is. Tepsibe töltjük, és közepesen forró (180°C-os) sütőben kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, és Nutella-öntettel tálaljuk.

Öntet készítése:
A Nutellához forró tejszínt keverünk, majd a kettőt együtt rövid ideig összeforraljuk.





Exit mobile version