Gyümölcsrizs Nutellás vaníliaszósszal

nlc | 2003. November 15.





Hozzávalók kb. 8 adaghoz:

• 20 dkg rizs
• 1 l tej
• 16 dkg cukor
• 2 cs. vaníliás cukor
• 2 db citrom héja
• 10 dkg mosott mazsola
• 1 dl tejszínből felvert hab
• 2 db poharas lágy vaníliapuding
• friss gyümölcsök
• Nutella


Elkészítése:

A rizsből, tejből, vaníliás-, és kristálycukorból, citromhéjjal, mazsolával sűrű tejberizst főzünk, majd kivajazott puding vagy kicsi kuglófformába töltjük, hűtjük. Az egyik vaníliapudingba három kanál Nutellát keverünk.

A kihűlt tejberizst tányérra borítjuk, a vaníliás és Nutellás pudingot öntetként a rizshez adjuk. A desszertet tejszínhabbal, sok-sok friss gyümölccsel tálaljuk.





Exit mobile version