Hozzávalók:
1 db tortakarika
30 dkg Nutella
25 dkg margarin krémalap
10 dkg pörkölt mogyoró
8 dkg őrölt dió
13 dkg finom kristálycukor
Elkészítése:
A Nutellát hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz. A krémet tovább habosítjuk. A piskótakarikát három lapra szeljük, a szeleteket krémmel megtöltjük, a torta tetejét és oldalát krémmel bevonjuk. A torta tetejét krémrózsákkal díszítjük, oldalát pörkölt, tört mogyoróval panírozzuk. Hűtőben dermesztjük. A finomított kristálycukrot tűzön fölolvasztjuk, a darált diót elkeverjük benne. Az így elkészített grillázst rögtön olajjal vékonyan megkent tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Ha megdermedt, nagyobb darabokban helyezzük el, vagy apróra törve a tortára szórjuk.
Tipp: A krémet dúsíthatjuk fél adag, kicsit keményebbre főzött, kihűlt vaníliás pudinggal.