Gyümölcsös joghurttorta

nlc | 2003. November 18.

Hozzávalók:











A tésztához
• 2 tojás
• 4 dkg cukor
• 6 dkg liszt

A töltelékhez
• 2 tojássárgája
• 8 dkg porcukor
• 2 dl joghurt
• 1 citrom leve
• 1,5 dkg zselatinpor
• 4 dl tejszín
• 10 dkg mandarinbefőtt (vagy idénygyümölcs)
• 2 dkg étcsokoládé
• 10 dkg pörkölt mandula


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütök, és hagyom kihűlni.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselation kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítem. Ha kihűlt, hozzáadom a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát.

A már kihűlt piskótát megkenem a krémmel, és hűtőbe teszem. Három-négy óra múlva a torta oldalát megszórom apróra vágott, pörkölt mandulával. A tetejét zselatinnal kevert, kemény habbá vert tejszínnel díszítem, kirakom a félretett gyümölccsel, és rászelem a csokoládét.
Exit mobile version