Sárgarépatorta

nlc | 2003. November 18.

Hozzávalók:











• 30 dkg sárgarépa
• 5 tojás
• 4 ek. forró víz
• 20 dkg cukor
• 1 csomag vaníliáscukor
• só
• 25 dkg őrölt mogyoró
• 8 dkg zsemlemorzsa
• ½ teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál fahéj
• 1 citrom héja
• 1 ek. rum
• 2 dkg margarin

A bevonathoz:
• 20 dkg porcukor
• 1 ek. kakaó
• 2 ek. rum
• 4 ek. forró víz
• ½ narancs héja


Elkészítése:

A megtisztított répát lereszelem. A tojássárgáját a forró vízzel, a cukor 2/3 részével és a vaníliáscukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verem, majd a maradék cukrot hozzáadom.

A tojássárgájához óvatosan hozzákeverem a felvert habot, a reszelt sárgarépát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, az őrölt fahéjat, a lereszelt citromhéjat és a rumot.

A masszát kevés margarinnal vagy vajjal kikent tortaformába öntöm és előmelegített kb. 160 fokos sütőben 60 perc alatt megsütöm.

Közben a kakaóporral elkevert porcukorral és a forró vízzel öntetet készítek.
A megsült, formából kiborított tortát ezzel vonom be. A tetejét hosszú narancshéjcsíkokkal díszítem. A kihűlt tortát letakarom, és egy-két napig hűvös helyen tartom.
Exit mobile version