Túrós kókuszos

nlc | 2003. November 21.
Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb specialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Budapest egyik jellegzetes süteményével ismerkedünk meg.





A Túrós kókuszos elkészítése

Tészta: 7 deka vaj, 1 tojás, 10 deka porcukor. Ezeket kikeverjük, hozzáadunk 18 deka lisztet fél csomag sütőport és tejfölt, hogy jól nyújtható legyen. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
Fél kiló túrót, 3 tojást, 15 deka kristálycukrot, ízlés szerint vaníliás cukrot, reszelt citrom héját kikeverjük, és a tésztára öntjük.
A tetejére 10 deka vajat, 10 deka kristálycukrot, 1 tojást, 1 csomag kókuszreszeléket összekeverünk, és a túrós tészta tetejére kenjük. Közepesen előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Exit mobile version