Gombás tekercsek

nlc | 2003. November 28.
Nem ókori iratokról van szó, amiken már van némi penészgomba, hanem igazán finom összeállításról. A tészta, és benne a gomba, remekül kiegészíti egymást.

Hozzávalók (6 személyre):





A tésztához
• 25 dkg liszt
• 3 tojás
• csipetnyi só
• 5-5 dl tej és víz
• 2 evőkanál olaj

A töltelékhez
• 25 dkg csiperkegomba
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dkg vaj
• őrölt bors
• só

A szószhoz
• 3 dkg vaj
• 2 dkg liszt
• 3 dl tej
• 5 dkg trappista sajt (reszelt)
• őrölt bors
• só

A tetejére
• 3-3 dkg vaj és trappista sajt (reszelt)


Elkészítése:

A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojást, és sóval megszórjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat, a tejet és a vizet. 1 órát állni hagyjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban a gombával együtt az egészet puhára pároljuk. Beleöntjük a tejet, és kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Borssal, sóval megszórjuk, és a reszelt sajtot is belekeverjük. A gombát és a szószt összekeverjük. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük. Tűzálló tálban szorosan egymás mellé tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük.

Exit mobile version