Tippek – a marhahúsokhoz

jancsi bá | 2003. December 09.
Sokan már csak azért sem kezdenek hozzá a marhahús elkészítéséhez, mert annak idején azt hallották, hogy az bizony nem egyszerû feladat. De ne riadj vissza, kis odafigyeléssel menni fog!





  • Az angolosan sütendő hússzeleteket egyáltalán ne verjük ki, csak nyomkodjuk meg kézzel, hogy megsütve a közepe nyers és véres maradjon.


  • A félangolosra sütött húst, kissé verjük ki, hogy a közepe a sütés után félig nyers maradjon.


  • A jól kisütött bélszínt teljesen kiverjük és teljesen átsütjük. Nagyon vékonyra ebben az esetben se klopfoljuk ki, mert akkor sütés közben esetleg kiszárad.


  • Az angolos húsokba soha ne szúrjuk bele sütés közben a villát, mert az értékes húsnedvek eltávoznak. Mindig a sütővillával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg.


  • A száraz pácoláshoz ízlés szerint egyéb fűszereket is használhatunk: kakukkfű, majoránna, fenyőmag, koriander.


  • A pörkölt- és tokányfélék puhára párolásánál szakaszosan alkalmazzuk a rövid lében párolást és pirítást.
  • Exit mobile version