Sóskaleves és marhaszelet édes-savanyú mártásban

nlc | 2004. Január 08.
Ma egy jó forró, bár most csak mirelitbõl készíthetõ sóskalevessel melegítsük fel fagyott testünket-lelkünket, utána pedig egy pikáns marhaszelet következik.



Sóskaleves





Hozzávalók

• 500 g sóska
• 30 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter csontlé
• 2 dl tejszín
• só, cukor, szerecsendió


Elkészítése

A sóskát sok vízben alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a sóskát és tovább pirítjuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, és kb. tíz percig főzzük. Közben a tejszínt és tojássárgáját összekeverjük, és a tűzről levett leveshez keverjük. Utána ízesítjük, ha szükséges.


Marhaszelet édes-savanyú mártásban

Hozzávalók:

• 70 dkg marhafelsál
• 80 dkg burgonya
• 25 dkg leveszöldség
• 1 fej vöröshagyma
• 4 ek. olaj
• 1 ek. paradicsompüré
• 2 dkg kristálycukor
• 3 dkg liszt
• vegeta
• őrölt bors
• babérlevél


Elkészítése:

A megtisztított, kockákra vágott burgonyát, hagymát, zöldséget az olajjal mély tűzálló tálba tesszük, vegetával összekeverjük, 8-10 ek. vizet öntünk rá. A felszelt, szélén bevagdalt, sózott, borsozott húst a zöldségre helyezzük, és 15-20 percre a mikróba tesszük. A lisztet 5 ek. vízzel simára keverjük, beletesszük a paradicsompürét, cukrot, fűszereket, ráöntjük a húsra, és további 15 percig pároljuk.





Exit mobile version