Burgonyával bundázott hal és Shirley koktél

nlc | 2004. Január 21.
Már önmagában komplett fõétel ez a burgonyás hal, amit egy gyömbéres koktéllal tehetsz még étvágygerjesztõbbé! Jó étvágyat hozzá!



Burgonyával bundázott hal

Hozzávalók





• 500 g halfilé (4 szelet szálkamentes, bőrnélküli)
• 80 g liszt
• 400 g burgonya
• 1 db citrom
• 30 g mustár
• só, őrölt bors
• a sütéshez: bő olaj


Elkészítése

Süllő,- fogas- vagy pisztrángfilét vásároljunk. A halfilét sózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan bekenjük. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, és alaposan kinyomkodjuk, mert ha túl nedves a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad a sütéskor, leválik. A megfűszerezett halat lisztbe, majd burgonyába forgatjuk, és egy kicsit rányomkodjuk. Az előmelegített olajba szórjunk egy-két szál reszelt burgonyát, ha feljön az olaj tetejére, és sülni kezd, belerakhatjuk a halszeleteket. Oldalanként 2-3 percig sütjük, majd szalvétára szedve lecsepegtetjük.

Majonézes almával is tálalhatjuk: a meghámozott kockára vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, citromszelettel és salátalevelekkel díszítjük.

Shirley koktél





Egy long drinkes poharat félig megtöltünk jéggel, majd rátöltünk egy cent Grenadint és a végén feltöltjük gyömbérrel.

Narancskarikával díszítjük. Szívószálat adunk az elkészült italhoz.
Exit mobile version