Gánica
Hozzávalók
1000 g burgonya
200 g liszt
2 dl tejföl
50 g zsír
só
Elkészítése
A megtisztított burgonyát felszeleteljük, és hideg, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, keverő tálba tesszük, és a lisztet rászórva sózzuk és összekeverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit zsírral kikenünk, evőkanállal a lisztes burgonyát beleszaggatjuk figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz és előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel meglocsoljuk, átforrósítjuk és forrón tálaljuk. Általában vadhús vagy birkaételekhez adhatjuk, de önállóan is ízletes valamilyen idénysalátával.
Hozzávalók:
40 dkg eperfagylalt
20 dkg csokoládéfagylalt
16 szem eper
1 ek. szederszörp
4 ek. cukrozott tejszínhab
4 ostya
Elkészítése:
A vízbe mártott kanállal formázott csokoládéfagylaltot előhűtött kehelybe tesszük, tetejére pedig eperfagylaltot helyezünk. Peremét tejszínhabbal díszítjük. Az epret egyenletesen elosztjuk. A fagylaltot lehűtött szederszörppel leöntjük. Ostyával díszítjük.