Toszkán csirke és barackfánk

nlc | 2004. Február 16.
Mai menüajánlatunk akár a Velencei Karneválra is utalhatna. A fõfogás toszkán csirke az olaszos ízek kedvelõinek, desszertként pedig magyaros barackfánk kerülhet az asztalra. Nagyon jó étvágyat a farsangi hangulatban!



Toszkán csirke

Hozzávalók:





• 200 g szárított gomba
• 250 ml forró tyúkhúsleves
• 1,5 kg csirkehús
• 50 g vaj
• 2 ek olívaolaj
• 1 közepes hagyma, apróra vágva
• 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 150 g felszeletelt gomba
• oregano
• 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
• 425 g paradicsompüré


Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.
2. Daraboljuk fel a csirkét.

3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.

4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.








Barackfánk


Hozzávalók:


•  14 dkg vaj,
•  14 dkg finom liszt,
•  14 dkg kristálycukor, 
•  14 dkg tört mandula
•  1 tojás
•  barackbefőtt 

Elkészítés:

A vajat, lisztet, kristálycukrot és mandulát egy tojás sárgájával összegyúrjuk, késfoknyira kinyújtjuk és fánkokat készítünk belőle. Ezután barackbefőttet rakunk a belsejébe. Végül egy tojás fehérjének habját cukorral összekeverve rákenjük és lassú tűznél megsütjük.


Exit mobile version