Banános kenyér

nlc | 2004. Február 20.

Hozzávalók:





• 6 dkg lágy vaj + a formához
• 1 dl zsírszegény tej
• 2 tojás
• 1 tk. vaníliaaroma
• 1 tk. citromlé
• 3 ek. édesítőpor + a szóráshoz
• 2 nagy, érett banán
• 25 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 1 tk. őrölt fahéj
• 5 dkg vágott dió


Elkészítése:

A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formát kikenjük. A vajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a vaníliaaromával, a citromlével és az édesítőporral. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval együtt a tojásos masszába keverjük. Beleszórjuk a diót is, és a masszát a formába simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában kissé hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Szeletelve kínáljuk, és megszórjuk édesítőporral.
Exit mobile version