Citromos kocka

nlc | 2004. Február 20.
Tészta, rajta finom citromos krém. Ha épp fogyózol, vagy eltiltottak a szénhidráttól, vagy egyszerûen épp van otthon édesítõszer, ne fogd vissza magad! Sütizhetsz bátran te is!

Hozzávalók:

A tésztához:


• 8 dkg liszt
• 4 evőkanál édesítőpor
• 6 evőkanál hideg vaj
• 1 teáskanál reszelt citromhéj
• 1 teáskanál vaníliaaroma

A krémhez:
• 2 tojás
• 5 dkg édesítőpor
• 1,5 dl citromlé
• 4 evőkanál olvasztott vaj
• 1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítése:

A tésztához a lisztet összekeverjük az édesítőporral és egy csipet sóval, kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk. Beledolgozzuk a citromhéjat, a vaníliát, és cipóvá formázzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson kb. 1 cm magasan. A sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Kihűtjük. A krémhez a tojásokat és az édesítőport simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a vajat, és a citromhéjat. Az elősütött tésztára öntjük. A sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a massza megköt. Kihűtjük, és négyzetekre vágjuk.

Exit mobile version