Jeges kuglóf

nlc | 2004. Február 20.

Hozzávalók:

• 5 dkg mazsola
• 5 evőkanál rum (konyak)
• 1 rúd vanília
• 1 narancs
• 3 tojássárgája
• 5 ek. édesítőpor + a szóráshoz
• 3 tojásfehérje
• 1 tk. citromlé
• 4 dl tejszín
• 1 csapott evőkanál diabetikus kakaópor

Elkészítése:

A mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. (Akár egy éjszakán át is állni hagyjuk.) A vaníliarudat kettévágjuk, a vaníliapépet kikaparjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és a tojássárgákkal, 3 evőkanál édesítőporral, a vaníliapéppel forró vízfürdőben habosra keverjük. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és a krémet hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével és 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. A tejszínt szintén 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Mindkét habot és a mazsolát a krémbe forgatjuk. A masszát két kis kuglófformába töltjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt a formákat óvatosan forró vízbe mártjuk, és hideg tálra borítjuk. Megszórjuk kakaóporral és édesítőporral.

Exit mobile version