Narancsos szorbet

nlc | 2004. Február 20.

Hozzávalók:

• 5 dl frissen facsart narancslé
• 4 ek. tokaji aszú
• 4 ek. édesítőpor
• 2 ek. citromlé


• 1/2 narancs reszelt héja
• 1 narancs a díszítéshez

Elkészítése

A narancslevet elkeverjük a tokaji aszúval és az édesítőporral. Hozzáadjuk a citromlevet és narancshéjat, és a keveréket lapos tálba öntjük. A tálat betesszük a mélyhűtőbe, és sűrűn megkeverve (így nem fagy egy darabbá) kásásra fagyasztjuk. Ha nem elég kásás, a masszát botmixerrel összetörjük. A narancsot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket elfelezzük. A kását szétosztjuk a poharakba, a naranccsal díszítjük, és tálaljuk.

Exit mobile version