Rizses kuglóf

nlc | 2004. Február 20.
Mindenki kedvence a kuglóf, most egy másik, diabetikus, rizses változatban. Ráadásul barack és citromhéj is garantálja a megdöbbentõen finom ízeket!

Hozzávalók:

• 4 aszalt barack
• 12,5 dkg rizs
• 6 dl zsírszegény tej
• 1 tk. reszelt citromhéj
• 1/2 csomag zselatin
• 1 dl tejszín
• 6 ek. édesítőpor

A szószhoz:
• 2 dl natúr joghurt
• 1 ek. édesítőpor
• 1/2 tk. őrölt fahéj

Elkészítése:

Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk. A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, a barackkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük. A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Felforraljuk, és a rizspéphez keverjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt 2 ek. édesítőporral kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Hideg vízzel kiöblítünk egy kb. 1 liter űrtartalmú kuglófformát. A maradék édesítőport a rizshez keverjük, a tejszínt is beleforgatjuk, és az egészet a formába simítjuk. Letakarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a szószhoz simára keverjük a joghurtot az édesítőporral és a fahéjjal. A kuglófformát meleg vízbe mártjuk, és a kuglófot tálra borítjuk. A joghurtos szósszal tálaljuk.

Exit mobile version