Borban pácolt máj roston sütve és fetasaláta

Nők Lapja Café | 2004. Március 09.
Azoknak, akik ügyelnek a vonalaikra: borban pácolt máj könnyû fetasalátával.





 


Borban pácolt máj roston sütve





Hozzávalók:

• 600 g sertésmáj
• 3 dl száraz fehérbor
• 10 g fokhagyma
• őrölt majoránna


Elkészítése:

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.



Különleges fetasaláta






Hozzávalók:



• 2 dl joghurt
• 1 nagy tubus majonéz




• 20-20 dkg feta sajt és kígyóuborka                        
• 1-1 piros és sárga színű paprika
• 10 dkg póréhagyma
• 1 csokor kapor
• 1 evőkanál mustár
• 1 mokkáskanál porcukor
• Delikát Fűszervarázs


Elkészítése:

A majonézt és a joghurtot összekeverjük, megszórjuk Delikáttal, majd mustárral és porcukorral pikánssá tesszük. Végül beleforgatjuk a finomra vágott kaprot. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig a joghurtos majonézhez adjuk, majd a felkockázott fetát is beleforgatjuk. A salátát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, majd a félretett zöldségekkel díszítve tálaljuk.


Exit mobile version