Szójapástétom

Szili Zsófi | 2004. Március 19.

Hozzávalók:

• 10-15 dkg szójagranulátum
• 4 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• csipetnyi majoránna, szerecsendió, borsikafű

Elkészítése:

A szójagranulátumot őröljük porrá kávédarálón, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy sűrű péppé álljon össze. Adjuk hozzá a sót, olajat, az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, és a többi fűszert is. Lassú tűzön 10-15 percig pároljuk. Amikor úgy látjuk, hogy a víz kezd elpárologni és sülni kezd, vegyük le a tűzről. Kenjük barna kenyérre, díszítsük paradicsommal vagy paprikával. Hűtőben 2-3 napig is eltartható.

Exit mobile version