Kalábriai leves

nlc | 2004. Március 25.
Olasz, de nem spagetti. Sõt, még csak nem is tészta. Azért a parmezán nem maradhat ki!














Hozzávalók:


• 25 dkg spenót vagy mangold
• 25 dkg darált marhahús
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 8 dkg reszelt parmezánsajt
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 2 tojás
• só, fehérbors
• 1 l húsleves


Elkészítése:

A tisztított spenótot 2 dl sós forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, leszűrjük. A darált húst a morzsával, parmezánnal, petrezselyemzölddel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk.
A leforrázott spenótot darabokra vágjuk, és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Gyenge tűzön 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Exit mobile version