Parmezános gombasaláta

nlc | 2004. Március 28.
Olaszos gombacsoda. Itt az igazi, bazsalikomos finomság. Remek hozzá a rizottó. A fõ, hogy elkészítés után rögtön fogyasszuk, ne álljon sokáig.





Hozzávalók:

• 40 dkg csiperkegomba
• 10 dkg parmezán sajt
• 1 citrom
• 4 evőkanál olaj
• 2 zellerszár
• 12 bazsalikomlevél
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval, borssal ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, és rögtön tálaljuk.

Exit mobile version