Göngyölt csirke

nlc | 2004. Április 02.
Göngyöljük csak azt a csirkét! Ha elég alaposan begöngyöljük, igen finom eredményt kapunk! Különösen, ha azt vesszük, hogy a szardella, a balzsamecet, a paprika, mind erõsen meghatározza majd az ízeket!

Hozzávalók 4 személyre:





• 8 szeletke csirke- vagy pulykamell
• 2 db sárga vagy piros húsú paprika
• 1 kanál kapribogyó
• 8 szeletke ajóka (szardella)
• 2 gerezd fokhagyma
• egy csokor kakukkfű
• 40 g juhsajt
• 4 kanál olaj
• 1 tojás
• 4 kanál balzsamecet
• 1 merőkanál zöldségleves
• só, bors


Elkészítése:

Megmossuk a paprikákat, és behelyezzük a sütőbe, amit 180 fokra melegítettünk elő. Fél óra múlva kivesszük a paprikákat, és betesszük egy papírzacskóba, majd jó szorosan bezárjuk a tasak száját. Így a meleg gőz elősegíti, hogy a paprika héja elváljon a húsától, és könnyebb meghámozni. Hagyjuk kihűlni, majd kicsumázzuk, az ereit is eltávolítjuk, kiterítjük, és nyolcfelé osztjuk.

A hússzeleteket bekenjük felvert tojással, ráfektetjük a sültpaprika réteget, majd a szardellát, a kapribogyóból néhány szemet, a vékonyra szelt sajtot, és megkenjük a fokhagymával ledarált kakukkfűvel.

A hússzeleteket úgy göngyöljük össze, hogy előbb a végeit behajtjuk, hogy ne folyjon ki az ízletes töltelék, majd konyhai kötözőzsineggel rögzítjük a csomagocskákat. Teflon serpenyőben, forró olajban minden oldalukat átsütjük 2-3 percig.

Meglocsoljuk a balzsamecettel, egy kicsit elpárologtatjuk, hozzáöntünk egy merőkanál húslevest, beledobunk egy ágacska kakukkfüvet, lefedjük az edényt, és kb. 15 percig pároljuk a húsgöngyöleget. Forrón tálaljuk.
Exit mobile version