Rozmaringos tûzdelt báránycomb

nlc | 2004. Április 02.





Hozzávalók 6 személyre:

• 1 csokor rozmaring
• 4-6 gerezd fokhagyma
• bors
• 4-4 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
• 2,5 kg-os báránycomb


  Elkészítése:

A rozmaringot ágacskáira szedjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A combot leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és éles, vékony pengéjű késsel kis mélyedéseket szúrunk bele. A lyukakat megtűzdeljük a fokhagymadarabokkal és a rozmaringágakkal, majd az egészet borssal gazdagon megszórjuk. A húst tepsibe tesszük, meleg sütőben 2-2,5 órát sütjük, míg teljesen átsül.
A sütés vége előtt fél órával a comb mellé rakjuk a répadarabokat, és a kifolyt húslével meglocsoljuk. Amikor kész, a húst tálra tesszük, de a zöldségeket még 5 percig a tepsiben hagyjuk.


Tipp

Adhatunk hozzá további köretként grillezett vegyes zöldséget és burgonyapürét.

Exit mobile version