Töltött bárányborda

nlc | 2004. Április 02.





Hozzávalók négy személyre:

• 10 dkg darált füstölt sonka
• 5 g apróra vágott bazsalikom
• 5 g apróra vágott petrezselyem
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 dl tejföl
• 2 dkg vaj
• 2 db bárányborda
• 1 db tojás
• só, bors, kakukkfű
• 5 dl zelleres paradicsommártás


Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a füstölt sonkát, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát és az egész tojást. Hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A báránybordát hosszában hegyes késsel felszúrjuk. Habzsákkal megtöltjük a bordákat. Tepsibe téve vajjal megkenjük, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk. Közepes hőfokú sütőben puhára sütjük. Tálalásnál a bordákat szeletekre vágjuk, és zelleres paradicsommártást adunk hozzá. Köretnek vajas burgonyát adhatunk mellé.

Exit mobile version