Brié sajtos puding

nlc | 2004. Április 09.

Hozzávalók:

• 1 bagett kenyér
• 20 dkg brié
• 5 dl tej
• 5 tojás
• 5-5 dkg reszelt ementáli és parmezán sajt
• 2 evőkanál vaj és finomra vágott snidling
• őrölt bors, só

Elkészítése:

A kenyeret felszeleteljük, levágjuk a héját, tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és 10 percre félretesszük. A brié héját levágjuk, és a sajtot vékonyan felszeleteljük. A kenyérszeleteket kinyomkodjuk, a tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk és borsozzuk. Kivajazzuk a tortaformát, és az aljára tesszük a kenyérmassza felét. Rátesszük a briészeletek felét, megszórjuk a reszelt sajtok és a snidling felével, majd újra kenyérréteg és sajtok következnek, a tetejére pedig ráöntjük a tojásos tejet. Vajforgácsokat szórunk a tetejére, és forró sütőben 1 óráig sütjük, majd megvárjuk, amíg kissé kihűl, kiborítjuk a formából és szeletelve tálaljuk.

Borajánló:
Könnyedebb gyümölcsös vörösborral kínáljuk.

Exit mobile version