Tippek – palacsintához

nlc | 2004. Április 21.
Palacsinta. Mindenki szereti, de szinte mindenki megjárta már vele. Ha ragad, folyik, nem folyik, túl sûrû, vagy egyszerûen nem lesz finom, kövesd tanácsainkat. Még arra is van tippünk, mi legyen, ha végképp elromlott minden!





Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 3 dl tej
• kb. 2 dl szódavíz
• 2 egész tojás
• csipetnyi só
• 1/2 dl étolaj
 

Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.


Tippek:

• A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.

• Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.

• Ha a tésztában olaj van, és mégis leragadt egy kissé, papírtörölközővel tisztítsuk ki a sütőt, és csak ezt a részét olajozzuk ki újra.





• Az egyszerű palacsintatésztából könnyen készíthetünk pl. almás palacsintát, ha kis almakockákat keverünk bele, és a szokásosnál vastagabbra sütjük.

• Ha véletlenül mégsem jártál sikerrel, és a nagy igyekezettel készített tésztából csak ragacsos gombócok hajlandók készülni, ne öntsd ki, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának. Az is finom!
Exit mobile version