Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 dl tej
kb. 2 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1/2 dl étolaj
Elkészítése:
A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.
Tippek:
A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel.
Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.
Ha a tésztában olaj van, és mégis leragadt egy kissé, papírtörölközővel tisztítsuk ki a sütőt, és csak ezt a részét olajozzuk ki újra.
Ha véletlenül mégsem jártál sikerrel, és a nagy igyekezettel készített tésztából csak ragacsos gombócok hajlandók készülni, ne öntsd ki, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának. Az is finom!