Toszkán csirke és citromos koktél

Nők Lapja Café | 2004. Április 21.
Ha Firenze környékén jársz, keress egy csirkét és edd meg. Ha nem jársz arra, akkor készítsd el toszkán változatunkat, csukd be a szemed, és gondolj a Dómra!

Toszkán csirke
Hozzávalók:


• 200 g szárított gomba
• 250 ml forró tyúkhúsleves
• 1,5 kg csirkehús
• 50 g vaj
• 2 ek olívaolaj
• 1 közepes hagyma, apróra vágva
• 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 150 g felszeletelt gomba
• oregano
• 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
• 425 g paradicsompüré

Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.

2. Daraboljuk fel a csirkét.

3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.

4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.

 


Citromos koktél

Hozzávalók 2 adaghoz

• 8 púpozott kk. instant citromízű tea
• másfél citrom
• 1 korty brandy vagy rum
• fehér kandiscukor
• 1/2 l víz

Elkészítése

Egy citromot mossunk meg, vékonyan hámozzuk meg, és a héját finoman szeleteljük fel. A citromhéjat a vízzel, a teával és a hámozott citrom  levével főzzük fel. Az italt két pohárba osszuk el, és adjunk hozzá egy-egy korty rumot vagy brandyt. Citromkarikákkal és kandiscukorral kínáljuk.

Exit mobile version