Kecskesajtos-paradicsomos szendvics és fahéjas érintés

Nők Lapja Café | 2004. Április 23.
Ha hétvégére tartogatjuk az energiánkat, de mégis igazi különlegességel szeretnénk meglepni magunkat és szeretteinket, akkor ez a menü a legideálisabb!

Kecskesajtos-paradicsomos szendvics

Hozzávalók:

• 6 koktélparadicsom
• 1-1 evőkanál olaj, apróra vágott petrezselyem és bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• 8 szelet bagett
• 15 dkg kecskesajt
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A paradicsomokat negyedekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel és bazsalikommal megszórjuk, majd összekeverjük. A fokhagymát kettévágjuk, ezzel a kenyérszeletkéket bedörzsöljük, majd ropogósra grillezzük. Minden szeletre sajtot kenünk, és meleg sütőben átsütjük. Mindegyikre paradicsomdarabkát és bazsalikomlevelet teszünk. Rögtön tálaljuk.

Fahéjas érintés

Hozzávalók


• 4 dl tej
• egy csipet fahéj
• 1 kiskanál méz
• 20 dkg fahéjas fagylalt

Elkészítése

A tejet, a mézet, és a fagylalt felét összeturmixoljuk. Pohárba töltjük és megszórjuk fahéjjal. A maradék fagylaltot óvatosan az italba rakjuk. Kiskanalat adunk mellé.

 

Exit mobile version